Morning Star - officŽle vlag van West Papua

 

Welkom
Verantwoording
Fotogalerij
Handige Links
Reageer
Gastenboek
De Judas-kus
West Papua in de pers
Prikbord
Bezoekersbijdragen 


  naar vorige pagina naar volgende pagina

Guus Ramaekers - Een nieuwe start in Seroei - pagina 2

 

Een nieuwe start in Seroei (vervolg)

Naast al die werkzaamheden, kreeg ik ook soms ook de taak om zwerfhonden bij avond af te schieten, zoals ik dat in Wasior ook bij tijden moest doen. Hier heb je één van die honden die mij altijd weet te ontlopen. Bingo de hond van Ton Jong

Het is Bingo de hond van Ton Jong. En deze foto heeft hij mij gegeven als herinnering aan mijn Seroei periode.

Achteraf gezien is dat een gevaarlijke opdracht geweest om in hartje Seroei met scherp op die zwerfhonden te schieten. Maar toen was ik zeker van mij zelf. Ik wist dat elk schot raak was. Maar toch ondanks dat, mag ik blij zijn dat ik een goede beschermengel aan mijn zijde had. Maar in bepaalde situaties weet ik ook wanneer ik de trekker moet overhalen. Vandaar dat Bingo mij altijd kon ontlopen.

Daar in Seroei heb ik ook de familie Dutrieux teruggezien. Dat was de familie waar ik in Kota Baroe samen met Ferry Brinkman ingewoond heb. Havp. (hoofdagent van politie) Dutrieux was van het Sub Detachement Waren naar Seroei overgeplaatst. Terwijl Paul Gross daar zijn plaats moest innemen.

Aloon Aloon met linksachter de politie kazerne

Dit is het aloon-aloon met links op de achtergrond de Politie kazerne. In dat witte gebouw woonde in 1956 Havp Fred Eijsma. Maar is later tot kantine, tevens wapen en kleding magazijn, omgebouwd.

In het eerste kwartaal van 1960, kreeg ik te horen dat ik naar Biak overgeplaatst zou worden en begin mei van dat jaar ging ik per Beaver voor de tweede keer naar Biak, waar mij een nieuwe taak toevertrouwd werd.

Tan Lui Ten, roepnaam Antoy

Gedurende mijn verblijf in Seroei was ik intussen met Tan Kui Ten, roepnaam Antoy, verloofd. Wij kenden elkaar al een tijdje van aanzien. Maar echt contact met elkaar, hadden wij niet. Maar later meer hierover. Want ook dat is een verhaal apart.

 

 

 

 

Reacties op dit artikel via het forum

naar vorige pagina naar volgende pagina

Guus Ramaekers - Een nieuwe start in Seroei - pagina 2