Morning Star - officŽle vlag van West Papua

 

Welkom
Verantwoording
Fotogalerij
Handige Links
Reageer
Gastenboek
De Judas-kus
NieuwGuinea in media
Prikbord
Bezoekersbijdragen
Disclaimer 


Van: Wally Schepers en Jos Huis in 't Veld
Date: 12 mei 2007
Time: 07:07:35

Nieuws voor liefhebbers van traditionele Papua-cultuur.


Uit Manokwari -van het eiland Mansinam- trad het dans- en muziekgezelschap Voryurvik dagelijks op tijdens de Pasar Malam Besar in Den Haag van 17 t/m 28 mei 2007. Ook uit Manisam en Manokwari zijn afkomstig handwerkslieden die nijverheidsdemonstraties gaven in het Indonesie-Paviljoen (stand 204) tijdens de Pasar Malam Besar.

Wij waren in de gelukkige omstandigheid dat we in april j.l. de voorbereidingen en repetities van de dans- en muziekgroep op het eiland Mansinam hebben mogen meemaken. (zie bijgaande foto's. Klik op een foto voor een vergrote weergave!).

Deze mensen hebben zich enorm ingezet voor de optredens in Nederland. Ze maken zelf hun muziekinstrumenten, hun traditionele kleding en kunstnijverheid, speciaal voor de Pasar Malam. Het optreden is bijzonder authentiek en de groep is buitengewoon enthousiast. Voryurvik verdient daarom veel belangstelling in Nederland en natuurlijk volle zalen. Daarom deze attendering voor een ieder die warme belangstelling voelt voor Papua, het voormalig Nieuw Guinea.

Met vriendelijke groet,
Wally Schepers en Jos Huis in 't Veld.

Reacties op dit artikel via het prikbord