Morning Star - officële vlag van West Papua

 

Welkom
Verantwoording
Fotogalerij
Handige Links
Reageer
Gastenboek
De Judas-kus
NieuwGuinea in media
Prikbord
Bezoekersbijdragen Missionaris wordt vermist

naar vorige pagina

Uit het Algemeen Dagblad van maandag 24 februari 1986

Ketelaars


DintherDe uit het Brabantse Dinther afkomstige franciscaan P. Ketelaars (44), die met drie passagiers in een vliegtuigje op weg was naar Sentani in westelijk Nieuw-Guinea wordt sinds zaterdagmorgen vermist.
Het toestel, een Cessna 185, is volgens het missiebureau van de franciscanen in Leiden vermoedelijk op ongeveer 3000 meter hoogte terechtgekomen in het moeilijk toegankelijk Carstensz-gebergte. In de bijna niet bevolkte streek is het 's nachts op die hoogte behoorlijk koud; overdag wordt het er niet warm.
Broeder Ketelaars, die sinds 1967 in Irian Jaya (westelijk Nieuw-Guinea) werkzaam is in het bisdom Jayapura (het vroegere Hollandia), was met een blindedarmpatiënt en een moeder met haar tweejarige kind op weg naar het vliegveld van Sentani toen ongeveer 35 minuten na het opstijgen het contact met het toestel verloren ging.
Zaterdag en zondag werd met vliegtuigen vergeefs naar de vermisten gezocht. Vandaag wordt het zoeken, onder andere met een helikopter, voortgezet. Ketelaars, die vliegt voor de As-sociation Mission Aviation, is gewend met radio en andere verbindingsapparatuur om te gaan. Er is evenwel geen noodsignaal van hem opgevangen.


Webmaster: Chris P. van der Klauw