Morning Star - officële vlag van West Papua

Welkom
Verantwoording
Fotogalerij
Handige Links
Reageer
Gastenboek
De Judas-kus
NieuwGuinea in media
Prikbord
Bezoekersbijdragen 


Huwelijk Addy Wills en Gertjan Cowan

Van: Humphrey Trouerbach
Date: 5 juli 2007

Inleiding

Addy en Gertjan hebben op het voormalige NNG in Hollandia gewoond. Addy zat samen met mij op de HBS in DOK V. Na het op uitnodiging voor het bijwonen reünie in het kader van het 50-jr bestaan van de HBS in 2001, besloten de groep uit Nederland, waaronder o.a. Addy en ondergetekende, in Nederland iets voor de renovatie van de oude HBS-school te doen. Daartoe werd de werkgroep SMUGabungan in het leven geroepen. Naast medelid van de werkgroep, zit Addy ook in de organisatie van de Hollandia Scholen Reünie.

Verslag huwelijk

Na de huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis van Bilthoven, werd het feest voortgezet in Kasteel Huis Doorn te Doorn. Na een (champagne)proost op het bruidspaar, werd iedereen verzocht naar buiten te gaan voor de opening van het feest. Dit gebeurde middels het hijsen van de Papuavlag door de broer van de bruidegom Gertjan. Toen de vlag gehesen was, werd het Papua volkslied door alle aanwezigen gezongen. Dit was voor het merendeel van de aanwezigen (ex-NG´ers) aan de ene kant zo emotioneel en aan de andere kant zo machtig. Daar in de grote tuin van het kasteel stond de Papuavlag fier te wapperen onder het gezang van het volkslied. Dit was een onvergetelijk monument. Na deze plechtige ceremonie werd overgegaan op diverse sketches, die allen doorspekt waren met ervaringen en gebeurtenissen in NNG. Dit ging ook verder tijdens het diner. Toen de bruidegom zijn verhaal deed, prees hij zijn bruid ook voor haar inzet voor de werkgroep SMUGabungan en vroeg de gasten haar hierin te willen steunen door mee te doen aan de sponsorbingoloterij. Om 23.00 uur was het feest ten einde. Twee dagen later ging het bruidspaar op huwelijksreis naar Papua.

  

Klik op de foto voor een vergroting in een nieuw venster

Inmiddels heb ik van Addy een kort verslag ontvangen. Ze heeft het bestuur van de oude HBS, nu SMUGabungan geheten, ontmoet en gesproken. Wij hopen hier in Nederland veel mensen warm te krijgen voor dit project. Er is nog een lange weg te gaan.

Reacties op dit artikel via het prikbord